Överlägg

Regissör för en dag

Det är drygt 25 grader i luften. Luleå toppar solligan i Sverige sommaren 2018. Från första veckan i juli har solen varit oss trogen. Varenda morgon, från starten på semestern, har jag insupit den speciella doften av utland när jag druckit första koppen kaffe. Balkongen har blivit min naturliga hemvist både morgon, eftermiddag och kväll. Denna fredag hade jag bjudit in några av mina kvinnliga dansvänner till en kreativ fotosession ute i det fria. Under en av mina morgonpromenader längs Hälsans stig hittade jag platsen där fotograferingen skulle vara. När du går efter stigen hittar du både ett utegym, boulebana och en minimal sandstrand. En eloge till kommunen som verkligen har lyckats skapa en härlig omgivning för oss citybor.

Mina statister Helena, Ingela och Eva fick i uppdrag att ta med sig kläder de trivs i och diverse rekvisita. På strandfilten samsades solfjädrar, hattar, sjalar med saftigt uppskurna meloner och Pringles. Målet för eftermiddagen var att jag skulle träna fotografering och att försöka skapa en avspänd känsla framför kameran för mina statister. Sällan, kanske rent av aldrig, har jag hört någon säga att de älskar att bli fotograferade. Tillsammans försökte vi,till toner av musik från Spotify, skapa en avslappnad atmosfär.

Likt en regissör, på låtsas alltså, fick de agera diva, drömma sig bort, vara melankoliska och ta på sig ett ”happy face”. Alla tog uppgiften på allvar och jösses så kreativa och roliga timmar det blev. Ett stort tack till fotocoachen Thomas Hjert, som inte har det så lätt alla gånger med bångstyriga eleven Bia. Förstår nu hur värdefulla dina råd är om histogrammets fördelar. Sist men inte minst tack till Ingela, Eva och Helena för att ni ställde upp som kreativa modeller !

Luleå 20 juli 2018

 

Scroll Up